Famous People Trivia: 100+ Quiz Questions and Answers

famous-people-trivia-questions-and-answers

Some people are famous for what they do, others are famous for who they are, and others are just ‘famous for being famous’. The whole spectrum of society – from commerce & industry to politics, sport, science and the arts – has featured innumerable people whose names are etched in the history books forever.

Whether you’re a history buff, a sports lover, a movie enthusiast or just someone who watches the news with interest, you’ve no doubt got a huge knowledge bank about famous people. Famous People Trivia is a way to have fun, test your knowledge and see if you knew more than you thought!

1. Alfred Nobel, the man after whom the Nobel Prizes are named, was originally well known for inventing what?

Answer: Dynamite

2. An American actress, born 1934, sister of Warren Beatty, she starred in the films “The Apartment” and “Sweet Charity”.

Answer: Shirley McLaine

3. An English chemist and physicist, after whom the SI unit of capacitance is named?.

Answer: Sir Michael Faraday

4. An Iraqi leader, born 1937, who has survived at least 12 assassination attempts but was eventually hung?

Answer: Saddam Hussein

5. Born 1944, Indian prime minister from 1984 to 1989, grandson of Nehru, assassinated at an election rally in 1991 ?

Answer: Rajiv Gandhi

6. British film director, 1899-1980, his films include “The 39 Steps” and “The Lady Vanishes”?

Answer: Alfred Hitchcock

7. British QC, born 1954, wife of a famous politician. Maiden name of Booth ?

Answer: Cherie Blair

8. By which nickname was Edward Teach better known?

Answer: Blackbeard

9. Catherine Zeta-Jones married which well-known actor?

Answer: Michael Douglas

10. Chris Haney died at the age of 59. What did he invent with his friend Scott Abbot?

Answer: Trivial Pursuit

11. Claudius Caesar Augustus Germanicus ____, Roman emperor from 54 to 68 AD.

Answer: Nero

12. Deaf and blind American writer, 1880-1968, who refused to be discouraged by her disabilities.

Answer: Helen Keller

13. English Architect born 1632, designed 53 London churches and was a founder of the Royal Society.

Answer: Sir Christopher Wren

14. English civil engineer and mechanical engineer, born 1781 who built the first public railway line in the world to use steam locomotives.

Answer: George Stephenson

15. English composer made Master of the King’s Music in 1924, wrote two symphonies and the Pomp and Circumstance Marches.

Answer: Edward Elgar

16. English Naturalist born on the 12th February 1809, a proponent of the theory of Natural Selection.

Answer: Charles Darwin

17. Hilary and Bill Clinton attended their daughter’s wedding in August 2010 in New York state. What is their daughter’s first name?

Answer: Chelsea

18. How did Lawrence of Arabia die in 1935?

  1. A Motorbike Accident
  2. Its a mystery, he disappeared
  3. Influenza
  4. He was murdered

Answer: A Motorbike Accident

19. How is the terrorist ILLYICH RAMILLO SANCHEZ better known?

Answer: Carlos the Jackal

20. How was actress Harlan Carpenter better known?

Answer: Jean Harlow

You May Also Like – 70+ Best 1990s Trivia Questions and Answers

Famous Women in USA

  1. Clara Barton founded which important organization in 1881?
  1. Humane Society
  2. Big Brothers, Big Sisters
  3. American Red Cross
  4. Girls Scouts of America

Answer: American Red Cross

2. What is the name of what is considered American author Zora Neale Hurston’s greatest novel?

  1. Their Eyes Were Watching God
  2. Dust Tracks on a Road
  3. Wuthering Heights
  4. I Know Why the Caged Bird Sings

Answer: Their Eyes Were Watching God

3. What is the name of the founder of the League of Women Voters, an organization dedicated to women’s suffrage?

  1. Elizabeth Cady Stanton
  2. Carrie Chapman Catt
  3. Abagail Adams
  4. Miriam Florence Follin Leslie

Answer: Carrie Chapman Catt

4. What is the name of the first African American woman to receive a pilot’s license?

  1. Sally Hemings
  2. Jane Edna Hunter
  3. Bessie Coleman
  4. Diana Fletcher

Answer: Bessie Coleman

5. In what year did the Ohio College of Dental Surgery award Lucy Hobbs the first dental school degree awarded to a woman?

  1. 1849
  2. 1853
  3. 1901
  4. 1866

Answer: 1866

6. What did artist Georgia O’Keeffe often use as an inspiration for her work?

  1. Abstract concepts
  2. Nude figures
  3. Landscapes
  4. Flowers

Answer: Flowers

7. What is the name of the woman who wrote the famous novel Uncle Tom’s Cabin?

  1. Annie Sullivan
  2. Harriet Beecher Stowe
  3. Anne Bonny
  4. Harriet Tubman

Answer: Harriet Beecher Stowe

8. In what state was Helen Keller born?

  1. Alabama
  2. Mississippi
  3. Virginia
  4. Georgia

Answer: Alabama

9. In what year did Little House on the Prairie author Laura Ingalls Wilder die?

  1. 1960
  2. 1944
  3. 1957
  4. 1936

Answer: 1957

10. The first woman presidential candidate in the United States was nominated in 1872.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: TRUE

11. Famous American actress Ava Gardner was nominated for an Academy Award for her film Mogambo but lost to Audrey Hepburn, who starred in Roman Holiday. What year did this take place?

  1. 1959
  2. 1945
  3. 1950
  4. 1953

Answer: 1953

Famous Men Trivia

  1. Footballer David Beckham signed with which Major League Soccer club in the US in 2007?
  1. Colorado Rapids
  2. LA Galaxy
  3. FC Dallas
  4. Seattle Sounders

Answer: LA Galaxy

2. Who won the 1982 Man Booker Prize for his novel “Schindler’s Ark,” published in the US as “Schindler’s List”?

Answer: Thomas Keneally

3. Ludwig van Beethoven was born in 1770 in what is now what locale?

  1. Zurich, Switzerland
  2. Brussels, Belgium
  3. Bonn, Germany
  4. Vienna, Austria

Answer: Bonn, Germany

4. What famous English captain circumnavigated both Australia and Tasmania and wrote “A Voyage To Terra Australis” in 1814?

  1. Matthew Flinders
  2. Henry Hudson
  3. Francis Drake
  4. Martin Frobisher

Answer: Matthew Flinders

5. In William Shakespeare’s play “Julius Caesar,” Julius Caesar says that _____ die many times before their deaths.

Answer: Cowards

6. What was the first British newspaper acquired by Rupert Murdoch, in 1969?

  1. London Star
  2. Commonwealth Tribune
  3. Manchester News Report
  4. News of the World

Answer: News of the World

7. Sam Neill stars in which 2012 TV drama produced by JJ Abrams?

  1. Alcatraz
  2. Touch
  3. Missing
  4. Awake

Answer: Alcatraz

8. What artist said about a friend and rival Henri Matisse that “No one has looked at Matisse’s paintings more carefully than I and no one has looked at mine more carefully than him”?

  1. Pablo Picasso
  2. Marc Chagall
  3. Salvador Dali
  4. Edgar Degas

Answer: Pablo Picasso

9. Howard Hughes designed and built what massive aircraft made entirely of birch wood in the 1940s?

Answer: Spruce Goose

10. Film director Ron Howard was a child actor who co-starred in the 1962 film “The Music Man” and on which 1960-68 TV series?

  1. The Dick Van Dyke Show
  2. Petticoat Junction
  3. The Addams Family
  4. The Andy Griffith Show

Answer: The Andy Griffith Show

11. Who is known for writing “He that goes a borrowing goes a sorrowing” and “Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise” in the 1750s?

  1. Benjamin Franklin
  2. Thomas Jefferson
  3. George Washington
  4. Abraham Lincoln

Answer: Benjamin Franklin

12. Ronald Reagan was both the president of the US and the president of which organization from 1947-52 and 1959-60?

  1. United Garment Workers of America
  2. Screen Actors Guild
  3. International Monetary Fund
  4. International Brotherhood of Teamsters

Answer: United Garment Workers of America

13. Golfing great Greg Norman was divorced from whom in December 2009 after a relatively short marriage?

  1. Annika Sorenstam
  2. Katarina Witt
  3. Chris Evert
  4. Mia Hamm

Answer: Chris Evert

14. General Douglas MacArthur said which famous words in Australia in March 1942 after leaving the Philippines?

Answer: I shall return

15. What was the nickname of Panamanian boxer Roberto Duran, holder of four world titles at four different weights?

  1. Manassa Mauler
  2. Hands of Stone
  3. The Eliminator
  4. Canal Kid

Answer: Hands of Stone

Famous Couple Trivia

1. William Shakespeare dramatized love between Anthony and _____.

Answer: Cleopatra

2. The tragic love story of Tristan and Isolde takes place during medieval times during the reign of King?

  1. Edward
  2. Arthur
  3. Alexander
  4. George

Answer: Arthur

3. Homer Simpson warmed her heart with clumsy advances. The two have been together ever since.

Answer: Marge Bouvier

4. Robin Givens married heavyweight boxing champion, Mike Tyson in 1988. However, their relationship did not last. They divorced in?

  1. 2004
  2. 1989
  3. 2000
  4. 1988

Answer: 1988

5. They were considered the King and Queen of Rasta. Although the husband passed away while young, the wife, Rita _____ continued to produce music for many years.

Answer: Rita Marley

6. The first lady of the 38th president of the United States put her position to good use, helping the handicapped and working toward the passage of the Equal Rights Amendment. She is the founder of the _____ Centre which is now considered the best treatment facility in the Nation for those recovering from Alcohol and drug abuse.

Answer: Betty Ford

7. Nancy Davis was an actress in Hollywood in the 1940s and 1950s, starring in films such as Donovan’s Brain, Night into Morning, and Hellcats of the Navy. In 1952 she married a man who went on to be?

  1. A nobel prize winner
  2. The first man on the moon
  3. Superman
  4. President

Answer: President

8. Rose DeWitt Bukater and Jack Dawson are the couples in which movie?

Answer: Titanic

9. Dramatic famous young lovers from feuding families, based on an Italian tale, who both take their lives in the end.

Answer: Romeo and Juliet

10. They first met when filming ‘The Experts’. She stared in the ‘Spellbinder’ while he stared in ‘Hairspray’ and ‘Wild Hogs’.

Answer: John Travolta and Kelly Preston

11. Actress Elizabeth Taylor was an eight-time bride, who had only one marriage that lasted more than six years. This was the first of her two marriages to which actor ?

Answer: Richard Burton

12. Frank Sinatra and Ava Gardner’s love affair began while he was still married to?

Answer: Nancy Barbato

13. Will Smith and Jada Pinkett are happy Hollywood couple. They started seeing each other in 1995 and married in?

  1. 1997
  2. 1996
  3. 1999
  4. 1995

Answer: 1997

14. Diana divorced Charles in?

  1. 1990
  2. 1992
  3. 1994
  4. 1996

Answer: 1996

15. Famous former College sweethearts, William and Hillary, went through a lot together including multiple affairs and?

  1. Divorce
  2. Presidency
  3. Separation

Answer: Presidency

16. Which film production company was formed in 1919 by Charlie Chaplin, DW Griffith and married couple Mary Pickford and Douglas Fairbanks?

  1. TriStar Pictures
  2. United Artists
  3. Rogue Pictures
  4. 20th Century Fox

Answer: United Artists

17. The Egyptian queen Cleopatra was married to Julius Caesar.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: FALSE

18. Painter Georgia O’Keeffe’s husband Alfred Stieglitz was an important figure in which art form?

  1. Ballet choreography
  2. Sculpture
  3. Photography
  4. Poetry

Answer: Photography

19. Future British prime minister Margaret [R—–s] married Denis Thatcher in 1951.

Answer: Roberts

20. Legend says that the wife of King Louis XVI of France, Marie Antoinette, said that when she heard that the poor had no bread to eat?

  1. Dieting is good for the soul
  2. Let them eat cake
  3. I’ll cook stew for the masses
  4. Then tell them to get jobs

Answer: Let them eat cake

21. Which of these is NOT a film that starred married couple Elizabeth Taylor and Richard Burton?

  1. Who’s Afraid Of Virginia Woolf … ?
  2. A Man For All Seasons
  3. The Taming Of The Shrew
  4. The Sandpiper

Answer: A Man For All Seasons

22. Henri Becquerel won which 1903 Nobel Prize along with married couple Marie and Pierre Curie?

  1. Economics
  2. Literature
  3. Peace
  4. Physics

Answer: Physics

23. What singer’s chart successes include his 1974 #1 hit “Annie’s Song” about his wife?

  1. John Denver
  2. Jim Croce
  3. Barry Manilow
  4. Paul Simon

Answer: John Denver

24. While married to future US president Ronald Reagan, actress Jane Wyman quipped to fellow actress June Allyson, “Don’t ask Ronnie what time it is because he will tell you how _____”.

Answer: A watch is made

25. In 1958, singer Jerry Lee Lewis married his 13-year-old cousin Myra.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: TRUE

26. Which of these women was NOT one of the six wives of King Henry VIII?

  1. Catherine Howard
  2. Catherine de Medicis
  3. Catherine Parr
  4. Catherine of Aragon

Answer: Catherine de Medicis

27. Oscar-winning actress Dame Helen Mirren married which director in 1997?

  1. Ridley Scott
  2. James Cameron
  3. Taylor Hackford
  4. Martin Scorsese

Answer: Ridley Scott

28. Prior to his marriage to fellow tennis legend Steffi Graf, Andre Agassi was married to actress Jodie Foster.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: FALSE

29. Where did married couple Bill and Hillary Clinton originally meet in the early-1970s?

  1. While both were vacationing in Paris
  2. Yale Law School
  3. In Vietnam during the war
  4. Yankee Stadium

Answer: Yale Law School

30. When they got married in 2011, Prince William and Kate Middleton received the titles of the Duke and Duchess of _____from Queen Elizabeth.

Answer: Cambridge

Famous Detective Trivia

1. I am a character created by Dashiell Hammett with an alliterated name. I have appeared in books and films and been portrayed by Bogey. Who am I?

Answer: Sam Spade

2. The 1988 comedy movie “without a clue” was loosely based on Sherlock Holmes, who played the Holmes-like a character? “

Answer: Michael Caine

3. Which detective first appeared in Agatha Christie’s first novel The Mysterious Affair at Styles in 1920?

  1. Hercule Poirot
  2. Miss Marple
  3. Superintendent Battle
  4. Colonel Race

Answer: Hercule Poirot

4. Which fictional detective appeared in the novels “Playback” and “The Big Sleep”?

Answer: Philip Marlowe

5. Allan Pinkerton, the founder of the first detective agency in the United States, foiled an assassination attempt against who in 1861?

Answer: Abraham Lincoln

6. I am a fictional young female detective created by Edward Stratemeyer and introduced in 1930. Who am I?

Answer: Nancy Drew

7. In a Scandal in Bohemia which famous detective does Irene Adler outwit?

Answer: Sherlock Holmes

Famous Tonys Trivia

1. Which 17th-century Flemish painter worked with Rubens and rivalled him in popularity?

Answer: Sir Anthony Van Dyck

2. Which American film actor, real name Bernard Schwarz, starred in “Some Like It Hot” and “Spartacus”?

Answer: Tony Curtis

3. Name the British photographer, the 1st Earl of Snowdon, married to Princess Margaret from 1960 to 1978.

Answer: Antony Armstrong Jones

4. Which British politician who succeeded Churchill as prime minister and became the Earl of Avon in 1961.

Answer: Anthony Eden

5.Name the Dutch colonial administrator who sent out exploration expeditions to Australia. Tasmania got its original name from him.

Answer: Anthony van Diemen

6. English politician, born 1953, British prime minister from 1997.

Answer: Tony Blair

7. Name the Italian composer (1678-1741) who wrote over 450 concertos including “The Four Seasons”.

Answer: Antonio Vivaldi

8. Name the Italian composer, born 1750, who worked in Vienna and became a famous rival of Mozart.

Answer: Antonio Salieri

9. Name the Spanish actor whose films include “Philadelphia” and “Evita”. He married actress Melanie Griffith.

Answer: Antonio Banderas

10. Name the Welsh actor whose films include “The Elephant Man”, “Shadowlands” and “The Silence of the Lambs”.

Answer: Anthony Hopkins

Famous Finns Trivia

1. Born December 28th 1969 Helsinki, Finland, Linus Torvalds is famous in the field of computing for creating what?

Answer: Linux operating system

2. Name the Racing driver and twice winner of the Formula One championship (1998 and 1999) – the greatest rival to Michael Schumacher.

Answer: Mika Hakkinen

3. What is the name given to the fin in the centre of a fish’s back?

Answer: Dorsal

4. Which small town in Finland gave its name to a corporation that now supplies one in three mobile phones in the world?

Answer: Nokia

5. Who was the keeper of Chicago’s Lone Star Saloon in the late 19th and early 20th century, who is alleged to have drugged and robbed his customers?

Answer: Mickey Finn

6. Who was the lead singer of the bands Split Enz and Crowded House?

Answer: Neil Finn

7. Who wrote the symphonic poem Finlandia, seven symphonies and a very popular violin concerto?

Answer: Sibelius

Famous Sporting Londoners Trivia

1. Born in London, soccer player David Beckham spent 5 games on loan at which team in 1995 before breaking into the Manchester United team as a regular?

Answer: Preston North End

2. Chelsea defender John Terry was first named as the Captain of the England soccer team in which year?

  1. 1994
  2. 1999
  3. 2000
  4. 2006

Answer: 2006

3. With which soccer team did Chelsea and England defender John Terry play 6 games for on loan in 2000?

Answer: Nottingham Forest

4. How many Premier League titles have Frank Lampard won whilst at Chelsea?

  1. Three
  2. Four
  3. Five

Answer: three

5. Boxer David Haye won the WBA Heavyweight Championship in 2009 beating who?

  1. Mike Tyson
  2. Nikolai Valuev
  3. Vitali Klitschko
  4. Wladimir Klitschko

Answer: Nikolai Valuev

6. How many test match wickets for England did Derek Underwood have in his career?

  1. 297
  2. 59
  3. 14
  4. none

Answer: 297

7. With which county did former England cricketer Derek Underwood spend his entire first-class career with?

Answer: Kent

8. In 2004, cricketer Rob Key scored 221 for England in a test match at Lord’s against which team?

  1. Australia
  2. Pakistan
  3. West Indies
  4. India

Answer: West Indies

9. Soccer player Henri Lansbury made his debut for Arsenal in a League Cup game against which team in 2007?

Answer: Sheffield United

10. In which year did Theo Walcott score a hat-trick for England in a 4-1 win against Croatia?

  1. 2007
  2. 2008
  3. 2009

Answer: 2008

11. From which team did Arsenal sign England international soccer player Theo Walcott?

Answer: Southampton

12. Cyclist Bradley Wiggins finished in what position on the General Classification at the 2009 Tour de France?

  1. 1st
  2. 2nd
  3. 3rd
  4. 4th

Answer: 4th

13. With which team did Bradley Wiggins ride for in the 2009 Tour de France?

  1. Team Sky
  2. Garmin-Slipstream
  3. Astana
  4. Team Saxo Bank

Answer: Garmin-Slipstream

14. In 2011, cyclist Bradley Wiggins won the warm-up event for the Tour de France, the Criterium du Dauphine ahead of who in second place? [C—- E—-]

Answer: Cadel Evans

Famous New Yorkers Trivia

1. I am a rap star who made it big in 2003 with my album Get Rich or Die Tryin, with sales of over 15 million copies worldwide. I chose my nickname when I was growing up in Queens because I thought it represented a change to the person I want to be. Who am I?

Answer: 50 Cent

2. I came from Brooklyn and was one of the first women to attend Harvard Law School. I was the second woman to be appointed to the Supreme Court and am now the Court?s oldest member. Who am I?

Answer: Ruth Bader Ginsberg

3. Which Italian-American actress from New York won an Academy Award for the role of Mona Lisa in the comedy My Cousin Vinny in 1992?

Answer: Marisa Tomei

4. The man often referred to as the father of the atomic bomb was father in New York City in 1904. Who was he?

Answer: Robert Oppenheimer

5. I came from Manhattan and became one of the most famous film directors of all time. I directed classic movies like Spartacus, 2001: A Space Odyssey and Full Metal Jacket. Who am I?

Answer: Stanley Kubrick

6. I was born in the Bronx and became of the biggest musicians of the 1980s. My first #1 album was about 52d Street in New York, and Christie Brinkley was my Uptown Girl. Who am I?

Answer: Billy Joel

7. Most people think Hollywood when they hear her name, but she was born in New York City. Her grandfather was a famous hotel magnate, and despite the name of the reality show that she starred in, she has not had a Simple Life. Who is she?

Answer: Paris Hilton

8. Recent years have been very good for Stefani Germanotta, 25, a singer/songwriter from New York City. America has gone gaga over her music. What is her stage name?

Answer: Lady Gaga

9. This famous feminist politician from New York City was elected to Congress in 1970 after her famous campaign slogan This woman’s place is in the House of Representatives. Who was she?

Answer: Bella Abzug

10. Although I was born in California, my career with the New York Yankees makes me one of the most famous New Yorkers ever. I was the only player ever selected for the All-Star team every year of my career and -my record for the longest consecutive game hitting streak still stands. Who am I?

Answer: Joe DiMaggio

11. I came from Brooklyn to become one of televisions early stars. Although the job my character had on my big hit show was no honeymoon, Ralph Kramden didn’t mind. Who am I?

Answer: Jackie Gleason

12. I left Italy with my family and came to New York at age 10, and grew up to become the godfather of organized crime in the US. Although some people might call me lucky, I was deported from the United States and died of a heart attack in Italy. Who was I?

Answer: Lucky Luciano

13. Even though there weren’t any whales where I grew up in New York City, my novel Moby Dick is considered one of the great works in American literature. Who was I?

Answer: Herman Melville

14. Even though New York City is known as a great melting pot for the world’s cultures, this native actress became famous for her encounter with a different type of alien.

Answer: Sigourney Weaver

15. This author from Manhattan wrote one great novel in his career. Catcher in the Rye is one of the greatest teen novels ever written. Who was he?

Answer: J.D. Salinger

16. This famous New Yorker wants to be kissed as though it were the last time, who would you be puckering up to?

Answer: Humphrey Bogart

17. Oprah knew how much this New Yorker would jump for love, who was the jumper?

Answer: Tom Cruise

18. If I considered myself a True Star, what famous New Yorkers fragrance would I be wearing?

Answer: Tommy Hilfiger

19. Who found Angela Bassett to be the object of his blood sucking desire?

Answer: Eddie Murphy

20. Who is the Arthur of chaos for the Heffernans and pretty Frank with Jerry Seinfeld?

Answer: Jerry Stiller

21. Although, his Last Embrace was not found in The Happiness Cage he is definitely a King of New York; but Ronald will never be The Last Man Standing, who is he?

Answer: Christopher Walken

22. The Guggenheim was privy to Vivid and affectionate portraits of our country, due to the famous illustrations of this 20th century American painter?

Answer: Norman Rockwell

23. His famous code was popular before the telephone tapped the boundaries of communication.

Answer: Samuel Morse

24. Born to a vaudeville father and dancing mother, I became Mr Entertainment before I was old enough to spell the word?

Answer: Sammy Davis Jr.

Famous Belgians Trivia

1. A fictional Belgian – a detective created by Agatha Christie.

Answer: Hercule Poirrot

2. Name the female star of films such as ‘Roman Holiday’ (1953), ‘Funny Face’ (1957) and ‘Breakfast at Tiffany’s’ (1961). Originally Edda van Heemstra Hepburn-Ruston, she is ____?

Answer: Audrey Hepburn

3. Name the Flemish painter who lived from 1577-1640, most famous for his images of well-rounded ladies.

Answer: Peter Paul Rubens

4. Name the man generally credited with designing the world’s first internal-combustion engine.

Answer: Etienne Lenoir

5. Name the painter who was a member of the surrealist movement whose works include men in bowler hats, apples and a train emerging from a fireplace.

Answer: Rene Magritte

6. Who was the Inventor of the Saxophone?

Answer: Adolphe Sax

7. Name the winner of the Tour de France five times between 1969 and 1974.

Answer: Eddy Merckx

8. Name the writer of detective fiction and creator of the character Inspector Maigret.

Answer: Georges Simenon

Famous Australian Women

1. What is the name of the famous Aboriginal woman who fought for Aboriginal social rights?

  1. Shirley Smith
  2. Betty Cuthbert
  3. Nicole Lyell
  4. Edith Cowan

Answer: Shirley Smith

2. What year did famous Australian tennis player Margaret Court retire?

  1. 1981
  2. 1955
  3. 1960
  4. 1977

Answer: 1977

3. At age 46 Dame Enid Lyons was?

  1. Appointed Governor-General General
  2. Hung
  3. Awarded a Nobel Prize
  4. Elected to Parliament

Answer: Elected to Parliament

4. The first Australian woman to be sentenced to life imprisonment without parole was?

  1. Katherine Knight
  2. Maddison Hall
  3. Lindsay Beckett

Answer: Katherine Knight

5. Which of these female celebrities is NOT from Australia?

  1. Nicole Kidman
  2. Cate Blanchett
  3. Naomi Watts
  4. Natalie Portman

Answer: Natalie Portman

6. In 1934, a clock tower was erected in King’s Park in Perth, Australia for which famous female politician and political activist?

  1. Mary Gilmore
  2. Dame Enid Lyons
  3. Edith Cowan
  4. Constance Stone

Answer: Edith Cowan

7. In what year did Australia’s Supreme Court elect its first female judge?

  1. 1948
  2. 1981
  3. 1953
  4. 1965

Answer: 1965

8. The first women from Australia to compete in the Olympics participated in 1890.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: FALSE

9. Nellie Melba, an internationally renowned opera singer, died in what year?

  1. 1931
  2. 1899
  3. 1927
  4. 1884

Answer: 1931

10. What is the name of the first Aboriginal Australian to win an Olympic gold medal?

  1. Cathy Freeman
  2. Evonne Freeman
  3. Nova Peris-Kneebone
  4. Destiny Bateman

Answer: Nova Peris-Kneebone

11. In 2009 an Australian woman won a Nobel Prize in?

  1. Physics
  2. Literature
  3. Medicine
  4. Peace

Answer: Medicine

12. Louisa Lawson, a famous Australian suffragist, published a collection of 53 poems after her retirement in 1905. The title of the book is?

  1. Suffrage in New South Wales
  2. The Lonely Crossing and Other Poems
  3. The Dawn
  4. Short Stories in Prose and Verse

Answer: The Lonely Crossing and Other Poems

13. With six appearances in the Sports Illustrated Swimsuit issue, which Australian supermodel has been nicknamed The Body?

  1. Miranda Kerr
  2. Gemma Ward
  3. Elle Macpherson
  4. Natasha Smith

Answer: Elle Macpherson

14. Emily Kame Kngwarreye is well known in the for her?

  1. Sporting achievements
  2. Singing voice
  3. Artwork

Answer: Artwork

You May Also Like – Australian Painters Questions and Answers

Famous Sydneysiders Trivia

1. Who was Sydneysider Hugh Jackman’s character assigned to kill in the movie Van Helsing?

  1. Dracula
  2. An Evil Princess
  3. Frankenstein
  4. A Wolf

Answer: Dracula

2. Audiences across the globe know Sydneysider Ryan Kwanten as Jason Stackhouse in the TV series?

  1. Vampire Diaries
  2. True Blood
  3. Gossip Girl

Answer: True Blood

3. Which Sydneysider actress starred as the mother of a disturbed son in the film The Sixth Sense?

Answer: Toni Collette

4. Sydneysider Sharni Vinson is an actress and?

Answer: dancer

5. Name the Sydneysider actor who is the son of a former Australian Prime Minister.

Answer: Julian McMahon

6. What is the name of Sydneysider Miranda Kerr’s husband?

Answer: Orlando Bloom

7. Sydneysider Elle Macpherson speaks English and?

Answer: French

8. Name the Sydney-born Actress who starred in the movie Johnny English.

Answer: Natalie Imbruglia

9. Although possessing of a North American accent, this spiky-haired fitness guru has a can-do attitude that’s all Australian. And she was born in Sydney!

Answer: Susan Powter

10. This acclaimed model and sometime actress first appeared on the cover of Sports Illustrated in 1986. Yet before that, she could be seen on the sandy beaches of her Sydney birthplace.

Answer: Elle Macpherson

11. This noted Sydney native is a famous author known for his series of Ranger?s Apprentice fantasy books. What is his name?

Answer: John Flanagan

12. This multi-talented singer and actor have gals swooning across the globe, all of whom want to be Ricky’s Girl. He was born in Sydney, who is he?

Answer: Rick Springfield

13. This long-standing Australian politician was a member of the Australian House of Representatives for more than 30 years, retiring in 2007. Who is this Sydney native?

Answer: Alan Cadman

14. This Sydney native is a famous pop singer and ARIA Award winner who is also known for dating the actress Claire Danes. Who is he?

Answer: Ben Lee

15. This journalist and adventurer was born in Sydney and is known for starting Australian Geographic magazine. Who is he?

Answer: Dick Smith

16. This Sydney native, a film veteran who has been working since her teens, can be seen in the smash movie hit Bridesmaids and on the television show Damages.

Answer: Rose Byrne

17. This Sydney-based native wrote the classic novel The Timeless Land, as well as many other works throughout the 1950s. Who is she?

Answer: Eleanor Dark

UK Famous People Trivia

1. I am an English scholar, politician, and writer born in 1478. I refused to comply with the Act of Supremacy, I was beheaded for denying that Henry VIII was Supreme Head of the Church of England.

Answer: Thomas More

2. I am an actress who sang – The hills are alive with the sound of music.

Answer: Julie Andrews

3. I am an award-winning English actor. Since 1963 I have appeared in over 60 films. I played General Zod in Superman, Ludwig Beck in Valkyrie and a tough guy in The Limey.

Answer: Terence Stamp

4. I am the English king who lost the Battle of Bosworth Field and was later the subject of a Shakespeare play.

Answer: Richard III

5. I am a reality TV star who was born in 1981 and died in 2009. Always controversial I was a dental nurse before entering the Big Brother reality television show in 2002.

Answer: Jade Goody

6. Despite the often told rags to riches story of unlikely success, both J. K. Rowlings mother and father had published works of fiction and encouraged her writing. True or False?

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: FALSE

7. My father, a former music hall performer, was 64 when I was born. I worked at the London Electricity Board before becoming a banker and spending some time in Nigeria.

  1. Margaret Thatcher
  2. John Major
  3. Tony Blair
  4. Gordon Brown

Answer: John Major

8. I was born in North London in 1963, I am one of the world’s best-selling music artists. At birth, I was named Georgios Kyriacos Panayiotou.

Answer: George Michael

9. A physicist and academic celebrity, I worked at Cambridge for thirty years. One of my major scientific contributions was the prediction that black holes should emit radiation.

Answer: Stephen Hawking

10. In 2011 I was ranked the 212th richest person in the world. One of my signature phrases is Screw it, Let’s do it. I started in publishing and music but have expanded to a vast range of industries.

Answer: Richard Branson

11. I was born in 1978 and my nickname is the Hitman. I had an unbeaten run of fights from 1997 to 2007. Despite losses to Manny Pacquiao and Floyd Mayweather Jr. I am boxing great.

Answer: Ricky Hatton

12. Born in 1949 I am a columnist, literary critic, public intellectual and controversial contrarian. My books include Letters to a Young Contrarian and God Is Not Great.

Answer: Christopher Hitchens

13. I am a television and radio presenter born in 1960. I am known for a flamboyant style of dress and a lisp on the letter R. For almost ten years I hosted a Friday night chat show on BBC One.

Answer: Jonathan Ross

14. I am a British born American writer who wrote the pamphlet Common Sense in 1776 arguing for American independence from Britain. In England, I published the influential The Rights of Man.

  1. Thomas Paine
  2. William Blake
  3. William Tyndale
  4. William Wilberforce

Answer: Thomas Paine

15. I am a British explorer who visited the South Pole in the early 1900s.

  1. Ernest Shackleton
  2. Arthur Wellesley
  3. James Cook
  4. Michael Faraday

Answer: Ernest Shackleton

UK Famous Women Trivia

1. What year was famous UK author Jane Austen born?

  1. 1770
  2. 1750
  3. 1775
  4. 1781

Answer: 1775

2. Mary Shelley, born in London, is famous for writing what best-selling novel?

  1. Frankenstein
  2. Dracula
  3. Pride and Prejudice
  4. Jane Eyre

Answer: Frankenstein

3. Clara Butt was well-known for which talent?

  1. Sewing
  2. Harp-playing
  3. Writing
  4. Singing

Answer: Singing

4. What is the name of the award that was established in Princess Diana’s honour after her death in 1997?

  1. Devotion to Causes Memorial Award
  2. Diana Memorial Award
  3. Princess of Wales Achievement Award
  4. Princess Diana?s Legacy Award

Answer: Diana Memorial Award

5. In which major war did Edith Cavell participate in as a British nurse?

  1. Korean War
  2. World War Two
  3. Americas Revolutionary War
  4. World War One

Answer: World War One

6. In what year did famous nurse, writer and statistician Florence Nightingale die?

  1. 1910
  2. 1889
  3. 1901
  4. 1893

Answer: 1910

7. Margaret Thatcher, former UK Prime Minister, was the leader of which party?

  1. Labour Party
  2. Conservative Party
  3. English Democrats

Answer: Conservative Party

8. Julie Andrews character in The Sound of Music was in training to be a nun, formally called a postulant, before joining the Von Trapp family as a nanny.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: TRUE

9. Author J.K. Rowling came up with the idea behind the Harry Potter series while taking a train trip. The train journey was from?

  1. Manchester to London
  2. Moscow to Madrid
  3. Cairo to Istanbul
  4. Edinburgh to London

Answer: Manchester to London

10. According to the Guinness Book of World Records, Agatha Christie is the best-selling novelist of all time. How many copies of her novels have sold worldwide?

  1. 100 Million
  2. Three Billion
  3. Two Billion
  4. Four Billion

Answer: Four Billion

11. The Bronte Sisters are famous UK writers. Which of these names is NOT the first name of any of the Bronte Sisters?

  1. Sarah
  2. Emily
  3. Anne
  4. Charlotte

Answer: Sarah

12. Twiggy, the famous UK supermodel known for her thin build, short hair and large eyes, was British Woman of the Year in the late 60s.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: TRUE

13. Which of these causes was Emmeline Pankhurst involved in during the late 1800s?

  1. Civil rights
  2. Labor reform
  3. Womens suffrage
  4. The temperance movement

Answer: Womens suffrage

14. Elizabeth Barrett Browning, a famous poet, had many of her last poems published shortly after her death. Who saw to it these works were published?

  1. G.B. Hunter, her close friend
  2. Robert Browning, her husband
  3. Edward Barrett, her son
  4. Mary Barrett, her sister

Answer: Robert Browning, her husband

Leave a Comment

Share via
Copy link