Computer Trivia: 25+ Best Questions and Answers

computer-trivia-questions-and-answers

1. At Dartmouth College in 1964, John Kemeny and Thomas Kurtz invented?

  1. ALGOL
  2. BASIC
  3. FORTRAN

Answer: BASIC

2. Who invented C++?

  1. Larry Wall
  2. Anders Hejlsberg
  3. Grace Hopper
  4. John Backus
  5. Bjarne Stroustrup
  6. Alan Cooper

Answer: Bjarne Stroustrup

3. Complete this quote, Computers are useless. They can only give you _____?

  1. Numbers
  2. Pictures
  3. Headaches
  4. Noise
  5. Answers

Answer: answers

4. Dylan, Erlang, Haskell and ML are examples of?

  1. Web languages
  2. Declarative languages
  3. Functional languages
  4. Visual languages

Answer: functional languages

5. Which of these is not a functional programming language?

  1. F#
  2. Erlang
  3. LISP
  4. APL
  5. Kite
  6. Joy
  7. Fortran
  8. Miranda

Answer: Fortran

6. A true or false statement put into code that the programmer expects to always be true is an ?

  1. Exception
  2. Harness
  3. Assertion
  4. Expression

Answer: assertion

7. EBNF is ?

  1. Extensible Book Notation Format
  2. A replacement for the SAX XML parser
  3. A syntax for defining grammar
  4. The leader of the free software foundation

Answer: a syntax for defining grammar

8. RISC is ?

  1. A Defensive programming style
  2. A Web framework
  3. A Threading library
  4. A CPU design strategy

Answer: a CPU design strategy

9. What are the missing two words C++ and Java are both s———y t—d

Answer: statically typed

10. A section of code that responds to a particular interaction of the user with a GUI control is called a?

  1. Dispatch function
  2. Event handler
  3. Control structure
  4. Exception handler

Answer: Event Handler

11. JavaScript is a trademark of which company? S– M———–

Answer: Sun Micro-systems

12. Which language is this snippet from? var innerCnt : integer; begin header := TStringList.Create; for innerCnt := 0 to header.Count -1 do begin [d—–]

Answer: Delphi

13. You could use XSLT to ?

  1. Speed up database queries
  2. Encrypt passwords
  3. Transform XML into HTML
  4. Cache html pages

Answer: transform XML into HTML

14. I define 8 different methods, including CONNECT, PATCH, PUT and POST. I am stateless. I have a four-letter name. What am I?

Answer: HTTP

15. I make it easier to traverse the HTML DOM. I have numerous plugins. It’s claimed I am used by over 27% of the 10,000 most visited websites. [——]

Answer: jQuery

16. The original version of which computer video game was set in Vice City?

Answer: Grand Theft Auto

17. Which computer racing game franchise has included Shirt, Undercover, ProStreet and Hot Pursuit versions?

Answer: Need for Speed

iPad Trivia Questions and Answers

1. How big is the screen of the first generation iPad?

  1. 9.8 inches
  2. 9.7 inches
  3. 9.6 inches
  4. None of the above

Answer: 9.7 inches

2. How heavy is the first generation iPad?

  1. 2.3 pounds
  2. 2 pounds
  3. 1.5 pounds
  4. None of the above

Answer: 1.5 pounds

3. The iPad uses the same lithium-polymer battery technology as Mac notebook computers.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: TRUE

4. When was the iPad officially announced?

  1. 40198
  2. 40195
  3. 40201
  4. None of the above

Answer: none of the above

5. The iPad has a minimal touch screen interface.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: FALSE

6. The iPad will only run software downloaded from Apple’s App Store.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: TRUE

7. iBooks is a feature in the new iPad.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: TRUE

8. When is the release date of the first Apple iPads?

  1. 40273
  2. 40271
  3. 43929
  4. None of the above

Answer: 40271

9. The Apple iPad is a cellular phone developed by Apple Inc.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: FALSE

10. What are the 2 versions of the iPad to be launched?

  1. Wi-Fi and iBook
  2. Wi-Fi and 3G
  3. 3G and Bluetooth ready
  4. None of the above

Answer: Wi Fi and 3G

11. iPad runs on a modified version of what operating system?

  1. iTunes OS
  2. iPod OS
  3. iPhone OS
  4. None of the above

Answer: iPhone OS

12. Fujitsu owned the U.S. trademark for the IPAD until 2009. When was the trademark officially transferred to Apple?

  1. 40254
  2. 39889
  3. 39524
  4. None of the above

Answer: 40254

You May Also Like – 10+ Steve Jobs Trivia Questions and Answers

Hacker News Questions and Answers

31. At the bottom of Hacker News, a logo says that HackerNews is what? A —– Certified Site

Answer: Green

32. How Many items appear on a single Hacker News page?

  1. 40
  2. 20
  3. 30
  4. 35

Answer: 30

33. What language is Hacker News written in?

  1. PHP
  2. LISP
  3. Ruby
  4. Arc
  5. Paul Manually answers all HTTP requests
  6. A combination of Haskel and Logo
  7. English
  8. 4chan

Answer: Arc

34. When did HackNews first start running AdWords ads?

  1. 43109
  2. 43110
  3. On day one
  4. On its one year anniversary
  5. Puhleeze

Answer: Puhleeze

35. Which one of these is not a top menu item?

  1. Account
  2. Threads
  3. New
  4. Ask

Answer: account

36. A Trivia Quiz on Hacker News will receive how many votes on Hacker News?

  1. A lot
  2. Not many
  3. Enough
  4. Dont try and be clever

Answer: Dont try and be clever

37. What’s the personal website of the HackerNews creator?

Answer: www.paulgraham.com

38. What do you find if you click on the jobs link at the top of the page?

  1. Trick, there is No Jobs Link
  2. A Paid Jobs Board
  3. Ads for Jobs at Ycombinator
  4. Ads for Jobs at Ycombinator Funded Startups

Answer: Ads for Jobs at Ycombinator Funded Startups

39. Phil Kast wrote what for hacker news?

  1. The Business Plan
  2. The HTML Layout Engine
  3. A Bookmarklet for Your Bookmarks Bar
  4. A Bug Fix for The Ranking Algorithm

Answer: a bookmarklet for your bookmarks bar

40. What colour is the top menu bar?

  1. Yellow
  2. Orange
  3. Blue
  4. Whatever I want it to be

Answer: Whatever I want it to be

Internet Trivia Questions and Answers

1. What does HTML stand for?

  1. Hyper Type Machine Language
  2. Hyper Text Machine Language
  3. Hyper Tutorial Markup Language
  4. Hyper Text Markup Language

Answer: Hyper Text Markup Language

2. Which country is the top level domain .gh assigned to?

Answer: Ghana

3. What does FTP stand for?

Answer: File Transfer Protocol

4. What did Sergey and Larry create?

  1. The first web browser
  2. Facebook
  3. Google
  4. Youtube

Answer: Google

5. When you ask your browser to save the address of a webpage so you can go back easily later you are creating a?

Answer: Bookmark

6. Jimmy Wales invented a crowdsourced information archive called?

Answer: Wikipedia

7. The process of organising your website so that it brings the most possible number of visitors from search engines is called?

  1. PROP – Page Rank Opportunity Procedure
  2. SORP – Search Organisation Ranking Process
  3. SEO – Search Engine Organisation
  4. PEO – Page Effectiveness Organisation

Answer: SEO – Search Engine Organisation

8. Friendster, MySpace and Facebook are all?

Answer: Social Networks

9. MyName.com, Test.com and Reply.com are all?

  1. Browsers
  2. Website
  3. Domain names
  4. Protocols

Answer: Domain names

10. If you are accessing a website using SSL you are using?

  1. Secure Sockets Layer
  2. Secure Service Language
  3. Secure Service Lines

Answer: Secure Sockets Layer

11. The movie based on the story of Facebook was called?

Answer: The Social Network

12. The style of guitar native to southern Spain is?

Answer: Flamenco

Leave a Comment

Share via
Copy link